Beschrijving: Runxter Gin is een Hasseltse gin gepresenteerd in een mooie stevige glazen fles. Runxter gin is het resultaat van een samenwerking tussen Brouwerij Donbosvalk (https://www.donbosvalk.be/) en Stokerij Vanderlinden (https://stokerijvanderlinden.be/). Deze synergetische samenwerking combineert het vakmanschap van de ambachtelijke Hasseltse jeneverstokerij met de interessante aroma’s en ingrediënten van ons Runxter bier. We hebben ervoor gekozen om de bitterzoete smaak van sinaasappelzeste centraal te stellen in ons smaakpalet, gecontrasteerd met de frisheid van stevige houtachtige noten van de jeneverbes die ons doet denken aan het rokerige karakter van ons Runxter bier. We zijn erin geslaagd om de smaken perfect in balans te brengen zodat de lockdown zomer in Runkst, fris en zoet kleurt.

Ingrediënten: jeneverbes, sinaasappelschil, korianderzaad, kardemom, rozemarijn.
Smaak en Aroma:  Stevige toets van jeneverbes, frisheid van sinasappelzeste en botanische tinten van koriander en kardemom met een vleugje rozemarijn.
Tonic:  Fever Tree Indian tonic, Schweppes Orange Blossom & Lavender
Serveer Suggestie: zeste van sinaasappel, jeneverbes, takje rozemarijn.

Waarom een Runxter gin? Het is net zoals bij Taylor Swift. Zij maakt een nieuwe plaat tijdens de lockdown, misschien zelfs haar beste plaat ooit? Brouwerij Donbosvalk komt op de proppen met een nieuwe gin, misschien wel de beste gin ooit?
Brouwerij Donbosvalk is een lokale brouwerij met producten voor lokale liefhebbers. Daarom wordt ons bier voornamelijk gedegusteerd in horecazaken in en rond Hasselt. We kennen ondertussen allemaal het verhaal van de lockdown en de impact op de lokale horeca. De verkoop viel stil en hierdoor kwam er tijd vrij in onze agenda’s. We zijn aan de slag gegaan met de aroma’s van ons bier en al snel zijn we met het idee gaan spelen om zelf een gin te ontwikkelen. We hebben kennis van zaken omtrent het brouwproces en smaak maar van alcoholdistillaten hebben we helaas geen wijn gedronken. Om deze lacune in te vullen hebben we ons laten begeleiden door Olivier Vanderlinden van de bekende Hasseltse ambachtelijke jeneverstokerij. Na drie maanden sleutelen aan het smaakpalet is deze gin er net op tijd om te genieten van een Runxter zomer van 40°.

Bestellen: De oplage is gelimiteerd tot 100 flessen – wees er dus snel bij en bestel alvast je fles Runxter gin door een email te sturen naar [email protected]. De bestellingen kunnen worden afgehaald in de brouwerslaan 2, 3500 Hasselt. De consumentenprijs is 39,5 euro per fles van 50 cl. Tijdens de eerste week van augustus 2020 geldt er echter een speciale lanceringsprijs van 35 euro per fles. Maximum 3 flessen per persoon.